Hospodářská politika Herberta Hoovera v roce 1932 - Sobek, Daniel; Tajovský, Ladislav, 1973-; Soukup, Jaromír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tématem bakalářské práce je hospodářská politika Herberta Hoovera ve volebním roce 1932. Na Hooverovu hospodářskou politiku měla největší vliv Velká hospodářská krize. Hoover v prosinci 1931 představil sadu protikrizových opatření, která měla konečně nastartovat oživení ekonomiky Spojených států amerických. Tato bakalářská práce se zabývá zejména analýzou dopadů jednotlivých opatření na ekonomiku Spojených států amerických v období do prezidentských voleb, které se konaly v listopadu 1932. Z této analýzy vyplývá, že Hooverova hospodářská politika fatálně selhala. Žádné z přijatých opatření nedokázalo přimět ekonomiku k zotavení. Naopak, drtivá většina z nich situaci výrazně zhoršila. Dále se ukázalo, že časté označování Herberta Hoovera coby "do-nothing" prezidenta je zcela zcestné. Byla to totiž právě vláda Herberta Hoovera, která na sebe převzala více zodpovědnosti za vývoj a stav hospodářství než kterákoliv jiná vláda v minulosti.
Vedoucí práce: Ladislav Tajovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses