Daňová politika a bytová výstavba - Kubantová, Kateřina; Sedmihradská, Lucie; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá vlivem daňové politiky na novou bytovou výstavbu. V úvodní části je analyzován vývoj bytové výstavby v minulých letech, dále jsou identifikovány vlivy, které by na vývoj bytové výstavby mohly mít dopad a následně je provedena analýza vývoje bytové výstavby dle těchto aspektů. Výsledkem provedené analýzy je závěr, že největší vliv na bytovou výstavbu má nastavení daně z přidané hodnoty. Daně z příjmů jsou výrazně méně podstatné, stejně jako daň z nemovitých věcí, daň z nabytí nemovitostí má v současné době vliv zanedbatelný. Tyto i další daňové vlivy se tedy projevují méně výrazně oproti vlivům způsobeným nastavením daně z přidané hodnoty. Kromě daní ovlivňují samozřejmě bytovou výstavbu také hospodářský a demografický vývoj a jiné. Při práci byla použita především metoda korelace vývoje bytové výstavby a jednotlivých vlivů, abstrakce a komparace dopadu jednotlivých vlivů.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses