K hospodářskému vývoji Velké Británie ve třicátých letech 20.století a proměnám společnosti v tomto období (1929-1939) - Neusserová, Sandra; Kovář, Martin, 1965-; Soukup, Jaromír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza hospodářské situace Velké Británie ve třicátých letech 20. století, která je spojována s velkou mírou nezaměstnanosti a zároveň často označována za temné hospodářské období. První část této práce je věnována rozboru nezaměstnanosti z hlediska sociálních skupin, regionální nezaměstnanosti a dále problematice měření a příčin nezaměstnanosti. Druhá část bakalářské práce je věnována politické situaci, která byla ve třicátých letech značně nestabilní. Důraz je kladen na abdikaci krále Edwarda VIII., činnost druhé labouristické vlády a politiku appeasementu.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses