Didaktická analýza učiva o dani z přidané hodnoty - Marešová, Veronika (2014)
Diplomová práce se zabývá didaktickou analýzou učiva o dani z přidané hodnoty, které je vyučováno v rámci předmětu ekonomika na všech obchodních akademiích. Práce je rozdělena do čtyř částí. Úvodní část je věnována popisu středního odborného vzdělávání v České republice a obecné charakteristice předmětu ekonomika. Na tento úvod navazuje část, ve které je provedeno zpracování učiva o dani z přidané hodnoty jako teoretického podkladu k výuce. Dále jsou v práci navrženy praktické příklady sloužící k ověření a procvičení znalostí studentů. Závěrečná část je zaměřena na návrh zpracování jednotlivých vybraných vyučovacích hodin a jejich konkrétní podobu a strukturu.