Didaktická analýza učiva o dani z přidané hodnoty - Marešová, Veronika; Králová, Alena, 1958-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá didaktickou analýzou učiva o dani z přidané hodnoty, které je vyučováno v rámci předmětu ekonomika na všech obchodních akademiích. Práce je rozdělena do čtyř částí. Úvodní část je věnována popisu středního odborného vzdělávání v České republice a obecné charakteristice předmětu ekonomika. Na tento úvod navazuje část, ve které je provedeno zpracování učiva o dani z přidané hodnoty jako teoretického podkladu k výuce. Dále jsou v práci navrženy praktické příklady sloužící k ověření a procvičení znalostí studentů. Závěrečná část je zaměřena na návrh zpracování jednotlivých vybraných vyučovacích hodin a jejich konkrétní podobu a strukturu.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses