Přímé zahraniční investice v Moravskoslezském kraji - Del Maschio, Anna; Damborský, Milan, 1980-; Hornychová, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou přímých zahraničních investic, jejich determinujícími faktory a vlivem na hostitelskou ekonomiku. Hlavní důraz je přitom kladen na analýzu situace v konkrétním regionu. Teoretická část práce se zabývá historickým vývojem teorií lokalizace. Následuje definice a vymezení základních forem přímých zahraničních investic. Analytická část je zaměřena na vývoj přímých zahraničních investic v Moravskoslezském kraji, zemi původu investora, podpořené sektory ekonomiky a lokalizaci projektů. Závěrečná část práce je věnována koncentrační, regresní a korelační analýze přímých zahraničních investic, a vybraných proměnných. Následně jsou získané poznatky shrnuty a na jejich základě vymezen vliv přímých zahraničních investic na Moravskoslezský kraj.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses