Nelegálne operácie a praktiky na kapitálovom trhu v Českej republike - Kočan, Michal; Musílek, Petr, 1965-; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Dôvera investorov je zásadná pre akýkoľvek úspešný kapitálový trh. A práve tá je v dnešnej dobe napádaná rôznymi typmi nelegálnych obchodov, praktík či neetických jednaní. Táto diplomová práca je zameraná predovšetkým na fungovanie a podvody investičných sprostredkovateľov a ich viazaných zástupcov. Delikty týchto subjektov narušujú prirodzený rozvoj a hlavne dôveru na trhu. Kapitálový trh v Českej republike je pomerne mladé odvetvie finančnej sféry, ktoré si ešte len hľadá cestu k dokonalosti formou zmien, regulácii, opatreniami danými zákonom, atď., takže považujem za dôležité bojovať proti takýmto praktikám. V závere práce sa preto pokúšam navrhnúť riešenia na danú problematiku formou efektívnejšej regulácie a etickejšieho podnikania investičných sprostredkovateľov na kapitálovom trhu v Českej republike.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses