Vliv přímých zahraničních investic na město Kladno - Prochásková, Andrea (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na vliv přímých zahraničních investic na město Kladno. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou část. Cílem práce je zjistit jaký vliv má společnost LEGO production s.r.o. a ntk cables s.r.o. na město Kladno. V teoretické části je charakterizován okres Kladno, dále definice přímých zahraničních investic, jejich formy, lokalizace a dopady. Poté jsou zde popsány investiční pobídky a jejich legislativní rámec. Praktická část je zaměřena na vývoj přímých zahraničních investic v České republice a ve Středočeském kraji a dále jaký vliv má společnost LEGO production a ntk cables na město Kladno a jeho okolí. V závěru práce je popsána spolupráce firem s městem Kladno a jejich vliv na město.