Vliv přímých zahraničních investic na město Kladno - Prochásková, Andrea; Miksová, Blanka; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na vliv přímých zahraničních investic na město Kladno. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou část. Cílem práce je zjistit jaký vliv má společnost LEGO production s.r.o. a ntk cables s.r.o. na město Kladno. V teoretické části je charakterizován okres Kladno, dále definice přímých zahraničních investic, jejich formy, lokalizace a dopady. Poté jsou zde popsány investiční pobídky a jejich legislativní rámec. Praktická část je zaměřena na vývoj přímých zahraničních investic v České republice a ve Středočeském kraji a dále jaký vliv má společnost LEGO production a ntk cables na město Kladno a jeho okolí. V závěru práce je popsána spolupráce firem s městem Kladno a jejich vliv na město.
Vedoucí práce: Blanka Miksová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses