Elektronický oběh účetních dokladů - Kremláčková, Kateřina (2014)
Tato práce popisuje oběh účetních dokladů v účetní jednotce, zabývá se právními předpoklady celého procesu a pojednává o něm jako o součásti vnitřního kontrolního systému účetní jednotky. Dále jsou v souvislosti s tématem práce vymezeny legislativní podmínky využití informačních a komunikačních technologií a představeny možnosti zapojení těchto technologií do procesu zpracování účetních dokladů. Především je porovnáván formát elektronické výměny dat EDI a XML s digitalizací faktur. V praktické části je nejprve popsán současný způsob zpracování účetních dokladů ve společnosti ECE Projektmanagement Praha s.r.o. a její mateřské společnosti ECE International Projektmanagement G.m.b.H. Na základě těchto informací je naznačen způsob zefektivnění oběhu účetních dokladů v dceřiné společnosti v souvislosti s implementací informačního systému RDLWS.