Ovlivňuje motiv charity nákupní chování? - Hrabánková, Tereza; Zajíček, Miroslav, 1975-; Koten, Silvester van, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce zkoumá charitativní projekt společnosti Procter & Gamble "PG Pomáhá" jako nástroj podpory prodeje pro maloobchodníky a spotřebitele, uvedený na 134 nezávislých drogeriích a 13-ti prodejnách potravin v České republice. Analýzou prodejních dat bylo zjištěno, že charitativní prvek pozitivně ovlivňuje obrátku zboží. Konkrétně se obraty na prodejnách zapojených do programu v porovnání se zbylými prodejnami zvýšily průměrně o 8,3 % u drogerií a o 12 % na prodejnách potravin. Díky projektu došlo k meziročnímu nárůstu distribuce nejprodávanějších položek průměrně o 12 % na drogeriích a o 130 % na prodejnách potravin. Hlavním přínosem práce je zjištění vyšší návratnosti investice pro výrobce do projektu v porovnání s letákovým snížením ceny na náhodně vybranou položku s rozdílem ROI o 2,18. Výsledky této práce mohou být využity jako podklad při vzniku podobného projektu.
Vedoucí práce: Miroslav Zajíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses