Návrh směrnice CCCTB - nový směr zdanění příjmů právnických osob - Basáková, Karin (2014)
Práce se zabývá současnou situací daně z příjmů právnických osob v České republice a v Evropské unii. Analyzuje koncept, který chce Evropská unie na svém území implementovat -- koncept CCCTB, a jednotlivé kapitoly porovnává s českou daňovou legislativou. Rozebírá daňovou harmonizaci a koordinaci na území Evropských společenství. Dále zkoumá vztah mezi daňovým a finančním účetnictví v rámci Evropské unie a popisuje vazbu nového konceptu na mezinárodní účetní standardy.