Návrh směrnice CCCTB - nový směr zdanění příjmů právnických osob - Basáková, Karin; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá současnou situací daně z příjmů právnických osob v České republice a v Evropské unii. Analyzuje koncept, který chce Evropská unie na svém území implementovat -- koncept CCCTB, a jednotlivé kapitoly porovnává s českou daňovou legislativou. Rozebírá daňovou harmonizaci a koordinaci na území Evropských společenství. Dále zkoumá vztah mezi daňovým a finančním účetnictví v rámci Evropské unie a popisuje vazbu nového konceptu na mezinárodní účetní standardy.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses