Aktuálne možnosti odhaľovania plagiátorstva v textoch - Misák, Tomáš; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2014)
Bakalárska práca na tému "Aktuálne možnosti odhaľovania plagiátorstva v textoch" je zameraná na plagiátorstvo v záverečných prácach študentov. Objasňuje pojem plagiátorstvo, čo to vlastne je a vysvetľuje ďalšie pojmy ktoré sú s ním spojené. Popisuje rôzne typy a dôvody prečo vôbec študenti plagiujú. Zaoberá sa aj citáciami a v menšej časti sa venuje aj autorskému zákonu ktorý je s týmto spojený. Teoretická časť práce je zameraná na metódy odhaľovania plagiátorstva kde je určitý text poskytnutý viacerým študentom za účelom aby vytvorili plagiát. Ten je potom otestovaný v programe Theses ktorý je navrhnutý za účelom odhaľovania plagiátov. Výsledkom tohto pokusu je otestovanie funkčnosti programu a jeho celkové správanie počas detekcie plagiátu
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: kvalifikační práce; plagiátorství; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; qualification works; plagiarism; bachelor's theses