Dopad nového občanského zákoníku na účetnictví a daně od 1.1.2014 - Conevová, Ema (2014)
Cílem této bakalářské práce je poukázat vliv nového občanského zákoníku do oblasti účetnictví a daní od 1. ledna 2014. Práce je rozdělena do 4 částí, z nichž první dvě jsou věnovány legislativní úpravě účetnictví a daní v České republice a novému občanskému zákoníku obecně. Stěžejní části této práce jsou kapitoly věnovány konkrétním dopadům nového občanského zákoníku do účetnictví a do daní, kde budou vysvětleny nejpodstatnější změny, které s sebou rekodifikace soukromého práva přináší.