Účetní a daňové aspekty finančního leasingu - Rabasová, Eva; Trnka, Michal; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou finančního leasingu, který je stále jedním z nejčastěji využívaných zdrojů externího financování. Cílem práce je popsat účetní a daňové aspekty finančního leasingu v rámci České republiky a ilustrovat je na příkladech. V první části práce je finanční leasing obecně definován a jsou nastíněny jeho základní výhody a nevýhody oproti jiným formám financování, dále se část věnuje daňové problematice, zejména pak z pohledu zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Ten obsahuje nejen jeho definici, ale také podmínky pro daňovou uznatelnost výdajů souvisejících s tímto institutem. Druhá část popisuje účetní specifika leasingu z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a z pohledu české legislativy a zabývá se základními rozdíly mezi oběma pohledy. V poslední části jsou uvedeny příklady účtování dle české legislativy.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses