Analýza vlivů určujících schválení financování - Salačová, Kateřina; Špeciánová, Jitka; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce kvantifikuje pomocí logit modelů vlivy jednotlivých ukazatelů na pravděpodobnost zamítnutí žádosti o financování, přičemž financováním se rozumí finanční leasing či podnikatelský úvěr. Použitá data poskytnutá společností UniCredit Leasing CZ, a.s. jsou za rok 2012. Modely finančních leasingů i podnikatelských úvěrů jsou sestaveny stejně a poskytují velice podobné přesnosti odhadu. Oba modely potvrzují hlavní hypotézu práce, že záporná EBITDA ovlivňuje zamítnutí žádosti o financování. V případě finančních leasingů zvyšuje záporná EBITDA z roku 2010 pravděpodobnost zamítnutí žádosti průměrně o 10,16 % a záporná EBITDA z roku 2011 průměrně o 9,95 %. Zvýšení pravděpodobnosti zamítnutí žádosti o podnikatelský úvěr firmě se zápornou EBITDou z roku 2010 je průměrně 43,03 % a z roku 2011 průměrně 21,52 %.
Vedoucí práce: Jitka Melzochová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses