Socioekonomická analýza města Jičína s důrazem na kulturní a společenský život - Chlumská, Šárka (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na socioekonomickou analýzu města Jičína, s důrazem na kulturní a společenský život ve městě. Cílem práce je definovat potenciál umělé pohádkové tradice spjaté s městem, zachytit jeho společenský a finanční přínos pro město i jednotlivé podnikatelské subjekty. Práce zpracovává finanční i nepeněžní efekt kulturních akcí a navrhuje možnosti dalšího potencionálního rozvoje kulturních aktivit. Výstupem práce je zjištění, že uměle vytvořená tradice města, jako města pohádek, přináší městu a velkým podnikatelským subjektům převážně nepeněžní přínos v podobě vyšší společenské a etické prestiže. Malým podnikatelským subjektům, především těm, které sídlí v centru konání kulturních akcí, naopak přináší finanční přínos v podobě vyšších tržeb a vyššího počtu zákazníků. Z práce vyplývá, že realizace navrhovaných možností rozvoje by více využila pohádkový potenciál města a navýšila by výnosy i nepeněžní přínosy.