Socioekonomická analýza města Jičína s důrazem na kulturní a společenský život - Chlumská, Šárka; Michlová, Radka; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na socioekonomickou analýzu města Jičína, s důrazem na kulturní a společenský život ve městě. Cílem práce je definovat potenciál umělé pohádkové tradice spjaté s městem, zachytit jeho společenský a finanční přínos pro město i jednotlivé podnikatelské subjekty. Práce zpracovává finanční i nepeněžní efekt kulturních akcí a navrhuje možnosti dalšího potencionálního rozvoje kulturních aktivit. Výstupem práce je zjištění, že uměle vytvořená tradice města, jako města pohádek, přináší městu a velkým podnikatelským subjektům převážně nepeněžní přínos v podobě vyšší společenské a etické prestiže. Malým podnikatelským subjektům, především těm, které sídlí v centru konání kulturních akcí, naopak přináší finanční přínos v podobě vyšších tržeb a vyššího počtu zákazníků. Z práce vyplývá, že realizace navrhovaných možností rozvoje by více využila pohádkový potenciál města a navýšila by výnosy i nepeněžní přínosy.
Vedoucí práce: Radka Michlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses