Ekonometrická analýza faktorov ovplyvňujúcich úspešnosť štúdia na VŠE-Praha - Majerčáková, Martina (2014)
Táto práca sa zaoberá tvorbou regresného modelu, ktorého cieľom je vysvetliť študijný priemer študentov na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Ekonometrická analýza definuje faktory, ktoré majú na študijný priemer významný vplyv. Takisto charakterizuje a kvantifikuje ich dopad. Dáta sú získané pomocou dotazníka a z nich sú následne vytvorené premenné modelu. Potom je krok po kroku popísaná tvorba regresného modelu. Kvalita výsledného modelu sa testuje pomocou ekonometrickej verifikácie. Na záver je uvedená interpretácia výsledkov a zhrnutie všetkých zistených skutočností o faktoroch, ktoré ovplyvňujú úspešnosť štúdia na Vysokej škole ekonomickej v Prahe.