Ekonometrická analýza faktorov ovplyvňujúcich úspešnosť štúdia na VŠE-Praha - Majerčáková, Martina; Cahlík, Tomáš, 1956-; Kuchina, Elena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Táto práca sa zaoberá tvorbou regresného modelu, ktorého cieľom je vysvetliť študijný priemer študentov na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Ekonometrická analýza definuje faktory, ktoré majú na študijný priemer významný vplyv. Takisto charakterizuje a kvantifikuje ich dopad. Dáta sú získané pomocou dotazníka a z nich sú následne vytvorené premenné modelu. Potom je krok po kroku popísaná tvorba regresného modelu. Kvalita výsledného modelu sa testuje pomocou ekonometrickej verifikácie. Na záver je uvedená interpretácia výsledkov a zhrnutie všetkých zistených skutočností o faktoroch, ktoré ovplyvňujú úspešnosť štúdia na Vysokej škole ekonomickej v Prahe.
Vedoucí práce: Tomáš Cahlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses