Vývoj hodnot indexu lidského rozvoje - Svobodová, Veronika; Malá, Ivana, 1962-; Helman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním a kvantifikací kvality života pomocí indexu lidského rozvoje převážně v evropských zemích. Práce je rozdělena do tří částí. V první části je definována kvalita života a důvody jejího zkoumání. Dále je zmíněn pojem udržitelný rozvoj. Druhá část se zaměřuje na vlastní výpočty, zejména popis vývoje hodnot ILR, rozklad ILR na dílčí složky a porovnání ILR s dalšími ekonomicko -- demografickými ukazateli. Ve třetí části je vedena kritická diskuze nad zjištěnými výsledky, zjištěné výsledky jsou porovnány s již dříve publikovaným výzkumem a dalšími zdroji. V práci lze také nalézt kritické pohledy na ILR a další způsoby měření kvality života.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses