Brownfield - revitalizace areálu bývalé textilní továrny Karnola ve městě Krnov - Kubíková, Monika (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regenerace brownfields. Teoretická část práce nastiňuje problematiku z různých úhlů pohledu, neboť jednotná definice či dělení se v ČR nepoužívá. Dále je charakterizován proces revitalizace, společně s možnými způsoby financování. V praktické části práce je navrženo konkrétní využití areálu bývalého ředitelství Karnola v Krnově, doplněné o financování projektu. Práce poukazuje na náročnost revitalizace areálu, jehož součástí jsou také památkově chráněné budovy. I přes nepříliš pozitivní vyhlídku nutného dotování projektu se záměr přeměny průmyslového areálu na muzeum jeví jako vhodný, a to zejména s ohledem na perspektivu záchrany průmyslové památky a oživení kulturních aktivit ve městě. Práce přináší pohled na jednu z nejdůležitějších kapitol v historii města Krnova, která je však dnes připomínána pouze opuštěnými výrobními areály