Návrat zaměstnanců po MD a RD v ČR - Adolfová, Martina (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na návrat zaměstnanců na trh práce po skončení mateřské a rodičovské dovolené v rámci České republiky. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy mateřská a rodičovská dovolená, peněžité dávky v období mateřské a rodičovské dovolené, flexibilní pracovní režimy a podmínky návratu zaměstnanců do práce po ukončení mateřské a rodičovské dovolené. Praktická část bakalářské práce vychází z výzkumu provedeného na základě dotazníkového šetření. V praktické části jsou nejprve formulovány výzkumné otázky a hypotézy. V práci je dále popsána metodika výzkumu a výsledky výzkumu vyhodnocené na základě odpovědí respondentů. Cílem výzkumu je potvrzení nebo vyvrácení stanovených hypotéz. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedeného výzkumu.