Analýza demografického vývoje Středočeského kraje v letech 1993-2013 - Ouředníková, Lucie (2014)
Demografické změny v regionech patří k jednomu z nejdiskutovanějších témat současné doby. Středočeský kraj patří k silně suburbanizovaným regionům a demografický vývoj tu má v důsledku toho svá specifika. Tato bakalářská práce na základě demografické analýzy hodnotí změny ve vývoji počtu a struktuře obyvatelstva na území Středočeského kraje v letech 1993-2013. Ukazuje se, že demografické změny neprobíhají ve všech okresech Středočeského kraje ve stejné intenzitě. Práce tak dále vymezuje přírůstkové a úbytkové okresy Středočeského kraje a hledá příčiny těchto odlišností.