Analýza demografického vývoje Středočeského kraje v letech 1993-2013 - Ouředníková, Lucie; Poláková, Olga, 1944-; Šlajs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Demografické změny v regionech patří k jednomu z nejdiskutovanějších témat současné doby. Středočeský kraj patří k silně suburbanizovaným regionům a demografický vývoj tu má v důsledku toho svá specifika. Tato bakalářská práce na základě demografické analýzy hodnotí změny ve vývoji počtu a struktuře obyvatelstva na území Středočeského kraje v letech 1993-2013. Ukazuje se, že demografické změny neprobíhají ve všech okresech Středočeského kraje ve stejné intenzitě. Práce tak dále vymezuje přírůstkové a úbytkové okresy Středočeského kraje a hledá příčiny těchto odlišností.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses