Vývoj zdanění ve vybraných evropských státech - Jun, David; Vítek, Leoš, 1970-; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj zdanění ve vybraných evropských zemích, konkrétně v České republice, Slovenské republice, Maďarsku, Německu, Velké Británii a Švédsku. Popisuje ho pomocí daňových indikátorů -- daňové kvóty a implicitních daňových sazeb, a dále prostřednictvím poměrů jednotlivých daňových kapitol na celkových daňových výnosech -- daňové struktury. Ukazatelé a daňové kapitoly jsou zde podrobně vysvětleny, a to včetně jejich výpočtu. Druhá, analytická, část zkoumá jejich vývoj v čase mezi vybranými zeměmi, celkový vývoj v rámci členských zemí OECD a EU, s detailnějším zaměřením na Českou republiku
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses