Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek u vybraného okruhu veřejných zadavatelů - Zemanová, Tereza (2014)
Cílem této bakalářské práce je u osmi dotazovaných organizačních složek státu vyčíslit celkovou výši administrativních nákladů zadávání veřejných zakázek v roce 2013, určit důvody, které k jednotlivým nákladům vedly a navrhnout doporučení, která by mohla vést k jejich snížení. Práce se skládá z teoretické části přibližující problematiku veřejných zakázek a transakčních nákladů, v praktické části je rozbor administrativních nákladů připadajících na agendu zadávání veřejných zakázek jak v absolutní výši, tak i v poměru k celkovým nákladům zadaných veřejných zakázek a jejich počtu. V praktické části jsou uvedeny i poznatky o struktuře administrativních nákladů a porovnání jejich efektivnosti ve zkoumaných organizacích.