Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek u vybraného okruhu veřejných zadavatelů - Zemanová, Tereza; Maaytová, Alena; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je u osmi dotazovaných organizačních složek státu vyčíslit celkovou výši administrativních nákladů zadávání veřejných zakázek v roce 2013, určit důvody, které k jednotlivým nákladům vedly a navrhnout doporučení, která by mohla vést k jejich snížení. Práce se skládá z teoretické části přibližující problematiku veřejných zakázek a transakčních nákladů, v praktické části je rozbor administrativních nákladů připadajících na agendu zadávání veřejných zakázek jak v absolutní výši, tak i v poměru k celkovým nákladům zadaných veřejných zakázek a jejich počtu. V praktické části jsou uvedeny i poznatky o struktuře administrativních nákladů a porovnání jejich efektivnosti ve zkoumaných organizacích.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses