Společnská odpovědnost vs. plýtvání potravinami - Komínová, Kamila (2014)
Cílem bakalářské práce je představit koncept společenské odpovědnosti, poukázat na problém plýtvání potravinami a uvést možná řešení. Práce se skládá se z dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. Teoretická část popisuje historický vývoj, soubor definic a základní charakteristiky spolu se třemi stěžejními pilíři celého konceptu. Praktická část se zaměřuje na plýtvání potravinami a uvádí přehled příčin a důsledků v dimenzi environmentální, sociální a ekonomické. Zároveň jsou zde přiblíženy kroky ze strany společnosti Tesco směřující k eliminaci plýtvání a možnému zlepšení na tuzemském trhu.