Kreativita v neziskové organizaci - Kocourková, Adéla; Franková, Emilie, 1949-; Komárková, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Podstatou této bakalářské práce je zhodnocení úrovně kreativity ve vybrané neziskové organizaci. Dále aplikace kreativních technik s cílem nalézt možnosti pro případné zlepšení stávající činnosti organizace. Metodická část vymezuje cíle, metody a respondenty práce. Teoretická část vysvětluje pojmy související s tématem, především se zaměřuje na kreativitu jedince, týmu a celé organizace, a také na jednotlivé kreativní techniky. Stručně pak popisuje problematiku nestátních neziskových organizací. Praktická část vychází z teoretických poznatků první části. Nejprve je představena vybraná nezisková organizace, která je rovněž subjektem výzkumu. Následné vlastní zkoumání je založeno na kvalitativním výzkumu ve formě individuálních rozhovorů a skupinových sezení. Obsaženo je zhodnocení průběhu a výsledků výzkumu. Práci uzavírají návrhy a doporučení pro danou neziskovou organizaci.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses