Finanční analýza podniku ŽĎAS, a.s. - Fišar, Dalimil (2014)
Cílem této bakalářské práce na téma "Finanční analýza podniku ŽĎAS, a.s." je pomocí vhodných metod a ukazatelů zhodnotit finanční situaci podniku mezi lety 2008 až 2012. Z těchto dat posléze ve srovnání s konkurenčními podniky v odvětví vyvodit závěry o hospodaření podniku a jeho finančním zdraví. V teoretické části bude popsán postup výpočtu jednotlivých ukazatelů a modelů, které budou následně v praktické části použity k samotné finanční analýze podniku. Konkrétně bude využito vertikální a horizontální analýzy, rozdílových ukazatelů, poměrových ukazatelů, hodnotových ukazatelů a bankrotních a bonitních modelů.