Analýza vlivu vzdělání rodičů na délku studia jejich dětí - Dočekalová, Veronika; Bíza Bisová, Sára; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce analyzuje vliv vzdělání rodičů na vzdělání s využitím jejich potomků. Regresní modely jsou odhadnuty metodou nejmenších čtverců. Odhady jsou prováděny na základě dat získaných dotazníkovým šetřením v Praze a Plzni. Mimo tato dvě města jsou zkoumány i vlivy pro celý soubor respondentů. Průřezová data byla získána v prvním čtvrtletí roku 2014. Analýza naznačuje shodu s předpoklady o vlivu vzdělání matky i otce na výši vzdělání potomků. Jako další významné faktory ovlivňující dosažené vzdělání se ukázaly například počet sourozenců a rozvod.
Vedoucí práce: Sára Bíza Bisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses