Možnosti zhodnocení volných peněžních prostředků fyzických osob v České republice - Kalousová, Gabriela; Špániková, Kateřina; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce s názvem "Možnosti zhodnocení volných peněžních prostředků fyzických osob v České republice" analyzuje depozitní vkladové produkty a kolektivní investování na českém trhu. V první kapitole uvádí základní informace o depozitních vkladových produktech, jejich úročení a právní úpravu. Dále následuje výčet jednotlivých druhů těchto produktů, jejich obecná charakteristika, uvedení výhod a nevýhod a vzorec pro praktický výpočet. Kapitola druhá se zabývá kolektivním investováním, jeho charakteristikou s důrazem na změny v právní úpravě a popisem jednotlivých subjektů působících v této oblasti. Dále uvádí způsob výpočtu výkonnosti investičních fondů a příklady aktuálních možností investování na českém trhu. Třetí kapitola se věnuje praktické části práce, ve které hodnotí objektivnost, užitečnost a důvěryhodnost internetových srovnávačů a kalkulaček finančních produktů.
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses