Je podpora a upřednostňování obnovitelných zdrojů energie ekonomicky efektivní? - Makovec, Petr; Hronza, Martin; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce se zabývá problematikou podporování obnovitelných zdrojů energie. Pomocí dat z členských států Evropské unie je zkoumán vliv těchto zdrojů na celkové množství vypouštěných emisí skleníkových plynů. Vypracované regresní modely naznačují negativní vliv podílu elektřiny z obnovitelných zdrojů na celkové množství emisí, tedy že pomáhají snižovat míru znečištění. Dále práce obsahuje výpočet nákladů a výnosů na snížení emisí na základě českých dat. Dle výsledků z modelové situace založené na substituci jednotlivých zdrojů elektřiny vychází náklady na snížení emisí o jednu tunu CO2 na 150-250 euro.
Vedoucí práce: Martin Hronza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses