Hrají hráči v NHL lépe v sezóně, kdy jim končí smlouva? - Weber, Vít; Hronza, Martin; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce zkoumá, zda se u útočníků v NHL vyskytuje strategické chování nazývané shirking behavior. K ověření analyzuje vliv končící smlouvy na produktivitu útočníků v soutěži. Data jsou získána ze sezón 2010-2011, 2011-2012 a 2012-2013. Pro zjištění závislosti končící smlouvy na produktivitu hráče je zachycena dummy proměnnou CON. Použita je odhadová metoda nejmenších čtverců. Po zjištění přítomnosti heteroskedasticity je model odhadnut pomocí metody heteroskedasticky konzistentních směrodatných odchylek. Výsledný koeficient ukazuje, že útočníkům v NHL vzroste průměrný počet bodů na zápas v sezóně, kdy jim končí smlouva, o 0,02 bodu ceteris paribus.
Vedoucí práce: Martin Hronza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses