Analýza a rizikovost spotových kontraktů s elektřinou - Martinec, Adam; Paholok, Igor; Fičura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá v prvé řadě spotovým nákupem elektřiny na území České republiky. V první části zkoumá právní prostředí trhu, jeho účastníky a popis jednotlivých druhů trhů. Tato část slouží jako úvod do druhé, závěrečné části, jejímž závěrem je odpověď na otázku výhodnosti nákupu elektřiny na spotovém trhu. K tomu je využita analýza ceny elektřiny a také rizika spojeného s tímto nákupem. V závěrečné kapitole je provedena praktická ukázka analýzy optimalizace nákladů na elektřinu jednoho konkrétního podniku. Přínosem této práce je podle mého názoru praktický popis výpočtu nákladů na elektřinu podniku či sdružení více podniků, kteří zvažují spotový nákup elektřiny a s tím spojené přenesení zodpovědnosti za odchylku.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses