Analýza vývoje divácké návštěvnosti na prvoligových fotbalových utkáních od roku 1963 - Hradilová, Lenka (2014)
V moderní společnosti existuje mnoho druhů zábavy a způsobů trávení volného času. Velmi oblíbenou zábavou je sport. Atraktivita jednotlivých sportů se v čase hodně mění. Cílem této práce je analýza atraktivity fotbalu, která je zde měřená průměrnými počty přilákaných diváků. Nejprve bude práce zaměřena na zhodnocení průměrné návštěvnosti na prvoligových fotbalových utkáních od roku 1963. Následně podrobněji analyzována průměrná divácká návštěvnost tří významných fotbalových klubů. Poslední část této práce se věnuje prozkoumání závislosti průměrného počtu diváků každého týmu na úspěšnosti daného týmu, měřené počty bodů získaných v příslušné sezoně.