Uplatnenie metód triedy ELECTRE v praktických analýzách - Fabian, Martin (2014)
Medzi modely viackriteriálneho diskrétneho rozhodovania môžeme zaradiť množstvo metód. Jednou z nich je i skupina metód triedy ELECTRE. Táto stále sa zdokonaľujúca skupina obsahuje veľké množstvo metód a ich rôznych modifikácii. Na základe dosiahnutých výsledkov delíme metódy na triediace, usporiadacie a rozdeľovacie. Dôležitým činiteľom ovplyvňujúcim výsledky daných metód je okrem stanovených prahových hodnôt aj odhad váhového vektora kritérií. Prvá časť práce je venovaná teoretickému popisu vybraných metód. V praktickej analýze sú metódy aplikované na reálne dáta. Porovnanie výsledkov v závere práce je venované prevažne skúmaniu citlivosti daných metód na zmenu váhového vektora.