Uplatnenie metód triedy ELECTRE v praktických analýzách - Fabian, Martin; Sekničková, Jana; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Medzi modely viackriteriálneho diskrétneho rozhodovania môžeme zaradiť množstvo metód. Jednou z nich je i skupina metód triedy ELECTRE. Táto stále sa zdokonaľujúca skupina obsahuje veľké množstvo metód a ich rôznych modifikácii. Na základe dosiahnutých výsledkov delíme metódy na triediace, usporiadacie a rozdeľovacie. Dôležitým činiteľom ovplyvňujúcim výsledky daných metód je okrem stanovených prahových hodnôt aj odhad váhového vektora kritérií. Prvá časť práce je venovaná teoretickému popisu vybraných metód. V praktickej analýze sú metódy aplikované na reálne dáta. Porovnanie výsledkov v závere práce je venované prevažne skúmaniu citlivosti daných metód na zmenu váhového vektora.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses