Finanční analýza obchodních řetězců Lidl ČR, v.o.s. a Kaufland ČR, v.o.s. - Zvoníčková, Kristýna (2014)
Diplomová práce na téma "Finanční analýza obchodních řetězců Kaufland Česká republika v.o.s. a Lidl Česká republika v.o.s." si klade za cíl zhodnotit finanční a majetkovou situaci obou společností za období 1. 3. 2008 -- 28. 2. 2013. Práce je rozdělena na dvě části. První část se věnuje metodickému výkladu finanční analýzy, druhá část je poté zaměřena na aplikaci teoretických poznatků na vybrané společnosti. V závěru této práce jsou shrnuty výsledky provedené finanční analýzy.