Lze výběrem školy podle pozorovatelných charakteristik zvýšit šanci na úspěch u státní maturity? - Brabec, Jan; Kovanda, Lukáš, 1980-; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Ve své bakalářské práci zkoumám, zda mají různé charakteristiky gymnázií vliv na úspěch studentů u didaktického testu státní maturity, tedy jestli může uchazeč o studium pouhým výběrem školy zvýšit svůj očekávaný bodový zisk. Pracuji s daty o maturitních ročnících 2011 a 2012 a zaměřuji se na průměrné výsledky školy v testech z českého jazyka a literatury, anglického jazyka a matematiky. Ekonometrickou analýzou jsem došel k závěru, že některé proměnné skutečně mají vliv na výsledky žáků. Nejvýznamnější roli hrají průměrná velikost třídy (pozitivní vliv), aprobovanost výuky (pozitivní vliv) a to, zda je gymnázium nábožensky zaměřené (negativní vliv).
Vedoucí práce: Lukáš Kovanda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses