Analýza vývoje spotřeby dětských plenek v ČR v závislosti na hospodářském cyklu - Totzauer, Přemysl (2014)
Práce ověřuje vliv hospodářského cyklu na spotřebu dětských plenek. Analýza je provedena na prodejních datech dětských plenek v České republice za období 2004 -- 2013. Podařilo se prokázat procyklické chování spotřeby dětských plenek v kusech a procyklické chování výdajů domácností na dětské plenky. Ve sledovaném období není prokázána substituce dražších značkových plen levnějšími variantami privátních značek, kdy prodejní podíl privátních značek se chová procyklicky. Procyklický vztah podílu privátní značky má pravděpodobně souvislost se snížením rozdílu cen mezi značkovými plenkami a plenkami privátních značek v období hospodářského poklesu.