Efektivnost rekvalifikačních kurzů v Pardubickém kraji v letech 2009 - 2013 - Buchtová, Pavla; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Fenomén nezaměstnanosti je v posledních letech, hlavně v důsledku hospodářské krize, velmi diskutovaným tématem. Stát se s ní snaží vypořádat různými způsoby. Jedním z nejpoužívanějších nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti jsou rekvalifikační kurzy. Cílem bakalářské práce je zhodnotit efektivnost rekvalifikací v Pardubickém kraji v období 2009-2013. Tento kraj patří z hlediska nezaměstnanosti a výdajů na APZ mezi celorepublikový průměr. Situace na trhu práce není nikterak kritická a APZ funguje na dobré úrovni. Práce dochází k závěru, že rekvalifikace jsou v celkovém souhrnu efektivní nástroj, ale pokud se zaměříme pouze na projekty ESF, byly shledány nedostatky hlavně v kombinaci rekvalifikací s dalšími nástroji APZ. Zároveň byla potvrzena hypotéza, že z hlediska výdajů jsou rekvalifikace výhodnější než dotování nezaměstnaných evidovaných na úřadu práce.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses