Devizové intervence ČNB a jejich krátkodobý dopad na tuzemskou ekonomiku - Volf, Matěj (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat českou ekonomiku před devizovými intervencemi, a několik měsíců po nich. Téma je zvoleno k aktuálnosti listopadových devizových intervencí, které nepochybně budou definovat tuzemskou ekonomiku po určitou dobu. Práce se zabývá aspekty, které donutily Českou národní banku intervenovat na devizovém trhu, jaký byl stav ekonomiky před zásahem, a pak po samotné intervenci. Výsledkem této analýzy bude zhodnocení úspěšnosti zvolené strategie na příkladu makroekonomických ukazatelů a vyhodnocení adekvátnosti vzhledem k zjištěným poznatkům.