Devizové intervence ČNB a jejich krátkodobý dopad na tuzemskou ekonomiku - Volf, Matěj; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat českou ekonomiku před devizovými intervencemi, a několik měsíců po nich. Téma je zvoleno k aktuálnosti listopadových devizových intervencí, které nepochybně budou definovat tuzemskou ekonomiku po určitou dobu. Práce se zabývá aspekty, které donutily Českou národní banku intervenovat na devizovém trhu, jaký byl stav ekonomiky před zásahem, a pak po samotné intervenci. Výsledkem této analýzy bude zhodnocení úspěšnosti zvolené strategie na příkladu makroekonomických ukazatelů a vyhodnocení adekvátnosti vzhledem k zjištěným poznatkům.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses