Analýza hospodářsko-politických nástrojů k řešení příčin a důsledků deflace – případ Japonska - Vincenc, Jakub; Štekláč, Jiří; Procházka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou japonské ekonomiky v období dvou ztracených dekád. Zkoumá závislost základních makroekonomických ukazatelů na přijatých prorůstových a proinflačních hospodářsko-politických opatřeních. Práce nachází jako hlavní příčinu vzniku krize uvolněnou měnovou politiku, která vyústila v krach na trhu aktiv. Dochází také k závěru, že krize byla prohloubena velkým objemem špatných úvěrů, růstem zadlužení bankovního a soukromého sektoru a následným úvěrovým ztenčením. Jako nejvhodnější řešení je uvedeno použití dlouhodobé fiskální expanze, která musí být doprovázena uvolněnou měnovou politikou.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses