Nelegální trh s drogami a socioekonomické důsledky jeho existence - Kaštovský, Vojtěch (2014)
Tato práce se zabývá nelegálním trhem s drogami, aktéry na něm působícími a dopady jeho existence. Za pomoci analýzy socioekonomických důsledků státní intervence na tomto trhu a jejich porovnáním s možnými dopady legalizace je konstatována vhodnost prohibičních politik. Z výsledků této analýzy vyplývá, že nejefektivnějším řešením je legalizace a následná regulace cen, jejímž cílem je zamezení skokovému nárůstu počtu uživatelů drog.