Nelegální trh s drogami a socioekonomické důsledky jeho existence - Kaštovský, Vojtěch; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Běláčková, Vendula, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá nelegálním trhem s drogami, aktéry na něm působícími a dopady jeho existence. Za pomoci analýzy socioekonomických důsledků státní intervence na tomto trhu a jejich porovnáním s možnými dopady legalizace je konstatována vhodnost prohibičních politik. Z výsledků této analýzy vyplývá, že nejefektivnějším řešením je legalizace a následná regulace cen, jejímž cílem je zamezení skokovému nárůstu počtu uživatelů drog.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses