Ekonomický přínos realizace sportovních akcí pro rozvoj cestovního ruchu na příkladech měst Ústí nad Labem a Olomouc - Odložil, Jan; Silovská, Hana; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou významu pořádání městských běhů Runczech.com (Ústecký 1/2 maraton a Olomoucký 1/2 maraton) pro zvýšení ekonomického přínosu cestovního ruchu ve městech Olomouc a Ústí nad Labem a jejich regionech. V teoretické části se klade důraz na vysvětlení související problematiky jako je cestovní ruch, jeho ekonomický význam, vazba cestovního ruchu na regionální rozvoj a pořádání akcí a událostí. V praktické části jsou uvedeny socioekonomické analýzy obou regionů Ústí nad Labem a Olomouc a ekonomické dopady běhů v obou městech, analýza dotazníkového šetření zaměřená na obě města a vyhodnocení celkového dopadu běhů Runczech.com na ekonomiku celé republiky. Cílem práce je zhodnotit zdali má pořádání městských běhů pozitivní vliv na cestovní ruch a zvýšení ekonomického přínosu regionů.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses